• home
  • Izjava o privatnosti

Izjava o privatnosti

Uvod

U ime Internet prodavnice www.prodavnicaalata.ba obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima to jest korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Svi podaci o korisnicima i kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Internet prodavnice www.prodavnicaalata.ba odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti po zakonu Bosne i Hercegovine.

Zakonodavstvo

Ovaj web sajt dizajniran je da bude u skladu sa sledećim nacionalnim i međunarodnim zakonodavstvom u pogledu zaštite podataka i privatnosti korisnika:

  • Opšta uredba EU o zaštiti podataka 2018 (GDPR)
  • Zakon o zaštiti ličnih podataka (’’ Službeni glasnik Bosne i Hercegovine “49/06)

Podaci koje prikupljamo

Lični podaci koje dobrovoljno dajete

Lični podaci su podaci koji specifično identifikuju pojedinca, kao što su vaše ime, adresa e-pošte, broj telefona, adresa, kompanija itd.

Lične podatke prikupljamo od vas:

  • Prilikom registracije
  • Prilikom naručivanja artikala
  • Kada nas kontaktirate putem naše forme za kontakt

Ostale informacije koje prikupljamo

Kada koristite naš web sajt, postoji mogućnost da koristimo tehnologije poput Google Analytics ili drugih nezavisnih alata za prikupljanje podataka o vašoj posjeti našem web sajtu. Ovi alati pružaju nam informacije o tome kako tj šta pretražujete na našem web sajtu.

Google Analytics

Naš web sajt koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google, Inc. Google Analytics koristi kolačiće, tj. tekstualne datoteke sačuvane na vašem računaru, koji služe da se analizira kako korisnici koriste web sajt. Koristit ćemo ove podatke za određivanje broja korisnika koji posjećuju našu web stranicu, za utvrđivanje načina na koji su stigli na našu web stranicu i za bolje razumijevanje njihovog ponašanja na našoj web stranici, poput najgledanijih stranica.

Možete pročitati više o Google-ovim pravilima privatnosti klikom na ovaj link.

Možete zabraniti Google-u da prikuplja i analizira podatke generisane kolačićima o vašoj upotrebi web stranice instaliranjem dodatka za preglednik koji je naveden na ovom linku

Facebook

Uz vašu dozvolu, naš web sajt koristi uslugu Conversion Tracking Pixel usluge Facebook Inc., 1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, SAD. Ovaj nam alat omogućava praćenje radnji korisnika nakon što su preusmjereni na naš web sajt klikom na Facebook oglas. Ova usluga omogućava nam da evidentiramo efikasnost Facebook oglasa u statističke svrhe i u svrhu istraživanja tržišta. Prikupljeni podaci ostaju anonimni. Budući da Facebook čuva prikupljene podatke, oni mogu povezati podatke s vašim Facebook nalogom i koristiti ih u vlastite svrhe oglašavanja, u skladu s Facebook-ovim Pravilima o korištenju podataka koji se nalaze pod: https://www.facebook.com/about/privacy/ . Facebook praćenje razgovora takođe omogućava Facebook-u i njegovim partnerima da vam prikazuju oglase na i izvan Facebooka. Prema tome, kolačić će biti sačuvan na vašem računaru u ove svrhe.

Ako ste mlađi od 13 godina, obratite se zakonskim starateljima kako biste dobili njihovo odobrenje.

Molimo kliknite ovdje ako zelite da povucete Vasu dozvolu https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/

Pored toga, određeni podaci kao što su IP adresa, verzija pretraživača i vrijeme pristupa automatski nam se šalju sa vašeg računara ili mobilnog uređaja i čuvaju na našem serveru. Pored toga, određeni podaci kao što su IP adresa, verzija pregledača i vrijeme pristupa automatski nam se šalju sa vašeg računara ili mobilnog uređaja i čuvaju na našem serveru. Te podatke koristimo samo za provođenje statističkih analiza i analiza učinka ili za kazneni progon neovlaštene upotrebe naše web stranice.

Social Log In

Svoje lične podatke koje otkrijete Facebook-u ili Google-u, prema uslovima korišćenja i politikama privatnosti tih kompanija, može se desiti da u elektronski čitljivom formatu kompanije prenesu te podatke Prodavnici Alata. Kako je do tog prenosa došlo od strane tih kompanija, prema njihovim uslovima korišćenja i politikama privatnosti, smatraće se da ste Vi dali pristanak da nam prenesu te podatke. Mi tako nećemo snositi odgovornost za obradu tih podataka koji su nam prenele te kompanije. Od trenutka kada primimo podatke, mi ćemo upravljati tim podacima i za dalju obradu podataka odgovaramo mi. Podaci koji nam se prenose od strane Facebook-a i Google-a, prema njihovim uslovima korišćenja i politikama privatnosti, su sledeći: id, ime, prezime i email adresa. Svrha zbog koje obrađujemo navedene podatake jeste registracija naloga na platformi. Navedene podatke ćemo čuvati u našoj bazi dokle god ne opozovete pristanak, a pristanak možete opozvati putem email adrese prodavnicaalata.ba@gmail.com i zahtijevati brisanje Vaših podataka.

Kolačiće

Koristimo kolačiće na našoj web stranici. To su male tekstualne datoteke pohranjene na vašem računaru. Koristimo stalne i sesijske kolačiće kako bismo vam mogli ponuditi najbolju moguću uslugu.

Zašto koristimo vaše podatke

Prodvanicaalata obrađuje vaše lične podatke prvenstveno da bi vam pružio naše usluge i vodio, održavao i razvijao svoje poslovanje.

Ako kontaktirate našu korisničku službu, koristit ćemo informacije koje ste naveli kako bismo odgovorili na vaša pitanja ili riješili vašu žalbu. Kako bismo osigurali da naše usluge budu u skladu s vašim potrebama, ti se podaci mogu koristiti za stvari poput anketa o zadovoljstvu kupaca.

Prodvanicaalata obrađuje vaše lične podatke kako bi vas kontaktirali u vezi sa našim uslugama i kako bi vas obavestili o promenama naših usluga i proizvoda.

Kršenje podataka

Bilo koji nezakoniti upad u baze podataka ove web stranice ili baze podataka bilo kog trećeg obrađivača podataka prijavit ćemo svim relevantnim osobama i vlastima u roku od 72 sata od kršenja, ako je očigledno da su lični podaci sačuvani u identificiranoj bazi podataka ukradeni.

Izjava o zaštiti i prikupljanju ličnih podataka

Obavezujemo se pružati zaštitu ličnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su neophodni za ispunjenje naših obaveza; informišemo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovno dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni sa lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši zaposleni i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana upotrebom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prenosa.

Time je omogućen siguran prenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računara i WebPay servisa, te obratno.

WebPay servis i finansijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautorizovanog pristupa.

Monri Payment Gateway je sertifikovan prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i Mastercard pravilima.

Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

phone

Dostupni smo i na viberu +387 66 222 040

Kontaktirajte nas za sve dodatne informacije koje vas mogu zanimati. Pratite nas i očekujte nove akcije i promo ponude.